Ondernemen met Bormstaal en Handel & Wandel in Hulst

Bij Bormstaal wordt onder meer gewerkt met een gerobotiseerde 2D/3D plasma-autogeensnijder.

Bormstaal in de gemeente Hulst verwerkt staal in allerlei vormen en formaten. Directeur Alain Borm: “Onder meer hebben we een kantbank van 13 meter lang en 1.600 ton zwaar staan, een gerobotiseerde 2D/3D plasma-autogeensnijder en laser- en watersnijtechniek. Hiermee zijn we eerder door Syntens en BIZZ uitgeroepen tot één van de 100 meest innoverende bedrijven van Nederland. Wij leveren vanuit Hulst per vrachtwagen aan de industrie in Zeeland en aan bedrijven in alle delen van Nederland en België, tot in Frankrijk en een stukje van de Duitse markt. Bormstaal leverde een prima beginsituatie op in Hulst, maar is inmiddels niet meer het enige dat ik hier doe: ik heb nu ook andere bedrijven binnen de gemeentegrenzen.”

Handel & Wandel veilt wereldwijd voor particulieren en handelaren.

Goed lopend internationaal veilinghuis
Alain Borm: “In 2009 had ik de beschikking over een loods van 4.500 m2 in Hulst. Daar zocht ik een eigen invulling voor en dat was de start van Handel & Wandel. Hier veilen we nu wereldwijd voor particulieren en handelaren die losse, of partijen goederen willen verkopen. Er komen ook grote bedrijven en eenmanszaken met groter of kleiner materieel, dat door omstandigheden niet meer nodig is binnen of buiten het bedrijf. Wij werken no cure no pay: mensen die spullen inbrengen, betalen ons alleen commissie bij succesvolle verkoop. Wij rekenen 10% voor verkoopbedragen vanaf € 500,-. Het bleek vanaf de eerste start veel sneller te lopen dan we hadden verwacht. Dat levert ons een afwisselend bestaan op met vele mooie contacten met mensen uit binnen- en buitenland.”

De goederen komen vanuit alle delen van Nederland en België naar Hulst
“Particulieren en bedrijven vinden ons makkelijk in Hulst. Dat gaat voornamelijk via social media en mond-op-mond reclame. Er komt hier werkelijk van alles binnen vanuit alle delen van Nederland en België: van fietsen tot tractoren, van industriële machines tot restpartijen uit het leger, van crossmotoren en auto’s tot partijen bouwmaterialen, van heftrucks tot jacuzzi’s, van buismateriaal voor de industrie tot complete boedels, van bulkproducten tot enkele stuks.”

Wij verkopen alles – van nieuw tot tweedehands – tot in landen als Amerika, Hongarije, Australië en Nieuw Zeeland.

Veilinggoederen gaan over de hele wereld heen
Handel & Wandel werkt veel samen met internetveilingbedrijf Troostwijk. Alain Borm: “Die zetten ons veilingaanbod op hun netwerk en dan komen van overal de biedingen binnen. De helft van onze veilinggoederen wordt naar het buitenland verkocht. Wij verkopen alles – van nieuw tot tweedehands – tot in landen als Amerika, Hongarije, Australië en Nieuw Zeeland. Vanuit alle delen van de wereld komen de kopers naar Hulst om hun spullen op te halen na afloop van de veiling. Vaak gaat dat via gespecialiseerde vervoerders. De meeste goederen voor het buitenland worden verscheept via de havens van Antwerpen en Rotterdam.”

Prima vestigingslocatie met een goede arbeidsmarkt

“De zaken lopen hier goed omdat ik een team met goede mensen om me heen heb,” aldus Alain Borm. “Bij Bormstaal hebben we vijftien man productiepersoneel, voornamelijk uit de directe omgeving. Bij Handel & Wandel werken we met vier mensen uit de directe omgeving. We zijn hier zeer goed bereikbaar voor onze klanten en medewerkers. De gemeente Hulst is voor bedrijven een prima vestigingslocatie met een goede arbeidsmarkt voor techniek en logistiek. Het verkeer rijdt hier goed door en je zit met je bedrijf op tien minuten rijden vanaf de snelweg E34.”

Spread the word. Share this post!